Bedrijfsfilosofie

Al bijna 40 jaar is Taxibedrijf van Meurs een begrip in de omgeving van Simpelveld en ver daarbuiten. Of het nu gaat om leerlingen, dagbesteding of evenementenvervoer, Taxibedrijf van Meurs levert wat gevraagd wordt. Het vervoer is een verlengstuk van de zorg en daarbij hoort het veilig en prettig begeleiden van alle passagiers die aan Taxibedrijf van Meurs worden toevertrouwd.Taxibedrijf van Meurs staat voor kwaliteit, veiligheid & milieu ,maatwerk en transparantie.

Kwaliteit

Het vervoer is een verlengstuk van de zorg. Voor aanvang van de ritten stellen onze chauffeurs zich voor aan ouders/verzorgers, deelnemers/passagiers en begeleiders of leerkrachten. Op deze manier kent de chauffeur zijn passagiers en weten de ouders/verzorgers waar zij terecht kunnen en wie het aanspreekpunt is. Bij het leerlingvervoer hebben we vaste chauffeurs per route en bij dagbesteding vervoer vaste chauffeur op locatie. Chauffeurs worden per doelgroep nauwkeurig geselecteerd en specifiek opgeleid om de begeleiding tijdens het vervoer zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren. Bij het maken van een ritplanning wordt de reistijd zo goed mogelijk in de gaten gehouden, zodat bijvoorbeeld leerlingen maximaal 55 minuten in het voertuig zitten. De voertuigen zijn afgestemd op het type vervoer.

Veiligheid & milieu

Het vervoersbedrijf is sterk betrokken bij het milieu en het streven is om de effecten op het milieu voortdurend te verminderen en liefst te voorkomen. De voertuigen die worden ingezet voldoen aan de milieu eisen en bij de aanschaf van nieuwe voertuigen wordt rekening gehouden met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van milieuvriendelijkheid. Ook bij de keuze en inkoop van brandstof wordt naar milieubelasting gekeken.

Om de veiligheid rond scholen te vergroten heeft het bedrijf als eerste vervoerder in Nederland gebruik gemaakt van sprekende bussen die aangeven dat ze rechtsaf slaan. Taxibedrijf Van Meurs heeft als eerste Limburgse taxibedrijf het ISO certificaat milieu behaald.

Maatwerk

Het vervoer begint bij de opdracht. Iedere situatie is uniek: het type vervoer, het aantal deelnemers en voertuigen. We zijn partner in het vervoer en zoeken samen naar de beste oplossingen.

De gehele organisatie is afgestemd en ingericht op vervoer op maat: van het wagenpark, het personeel, de investeringen, tot de uitvoering van onze kwaliteitszorg en de communicatie. Om vervoer op maat te leveren is een goede planning noodzakelijk. De planners hebben direct en regelmatig contact met de chauffeurs en zijn op de hoogte van situaties om snel en adequaat te kunnen reageren. Verder weten de planners welke ritten uitgevoerd moeten worden en welke medewerkers en voertuigen beschikbaar zijn. De korte communicatielijnen zorgen voor een prettige werksfeer en een goede dienstverlening.

Transparant

Voor de opdrachtgever zijn alle geplande en gerealiseerde routes via internet beschikbaar. Een special ontwikkelde internet applicatie maakt het mogelijk dat de opdrachtgever op elk gewenst moment inzicht kan hebben in het vervoer. De voordelen van dit open system zijn dat altijd inzicht kan worden verkregen in de reistijden van de deelnemers en de juistheid van combinaties van de vervoeren deelnemers. In verband met de privacy zijn de noodzakelijke gegevens beschikbaar gesteld voor de betreffende contactpersonen.