Nieuws

Taxibedrijf van Meurs voert WOZL-ritten uit

Taxibedrijf Van Meurs (TVM) in Simpelveld gaat de komende drie jaar het personeelsvervoer voor Werkvoorzieningschap Oostelijk Zuid-Limburg (WOZL) uitvoeren.

Dit is het gevolg van een aanbesteding waarbij TVM de economisch meest voordelige aanbieding heeft neergelegd. Het contract is ingegaan per 1 mei 2014. Iedere werkdag worden ongeveer 400 mensen van WOZL met touringcars en kleine bussen naar hun werk gebracht. Daar worden zo‘n 60 à 70 ritten per dag door TVM voor ingezet.

Tijdelijke samenwerking wordt voor drie jaar verlengd
Sinds 1 november 2013 werken TVM en WOZL al samen: na het faillissement van vervoerder SVL nam het Simpelveldse taxibedrijf het vervoer op tijdelijke basis over. Zes gedetacheerde WOZL-medewerkers zijn vanaf 1 november jl. bij TVM werkzaam als chauffeur op één van de achtpersoonsbussen. In de nieuwe overeenkomst wordt op korte termijn het aantal gedetacheerde WOZL-medewerkers verdubbeld en zullen zo‘n twaalf WOZL-chauffeurs een TVM- bus besturen.

Taxibedrijf van Meurs
Taxibedrijf van Meurs is specialist in groepsvervoer, waarvan 65% leerlingenvervoer, 25% activiteitenvervoer voor AWBZ-cliënten en 10% WSW-vervoer. TVM, marktleider in Zuid-Limburg, groeide in veertien jaar tijd van 60 naar 320 voertuigen. De organisatie telt meer dan 360 medewerkers. Dagelijks worden zo‘n 6000 personen (leerlingen, gehandicapten, personeelsleden) vervoerd. Met maar liefst ruim 12.000 ritten per dag.
Het Simpelveldse taxibedrijf heeft hard aan de weg getimmerd. In 2000 heeft de directie de keuze gemaakt alléén op groepsvervoer te focussen en de straattaxi vaarwel te zeggen. Deze koers heeft ertoe bijgedragen dat TVM de afgelopen veertien jaar een enorme groei heeft doorgemaakt. In 2012 was Taxibedrijf van Meurs finalist van de Demarrage Ondernemersfinale, een ondernemersprijs van Rabobank Centraal Zuid-Limburg. Het is het eerste taxibedrijf dat sprekende touringcars inzette bij het schoolvervoer in Parkstad Limburg en Maastricht. Met het behalen van het ISO 14001 milieucertificaat had TVM een primeur in de taxibranche. Sinds kort is het taxibedrijf TX-gecertificeerd. TX-Keur is het landelijke kwaliteitskeurmerk voor taxivervoer en staat voor vakkundige chauffeurs en comfortabel en veilig taxivervoer.

WOZL
Het Werkvoorzieningschap Oostelijk Zuid-Limburg, kortweg WOZL, is door de 11 gemeenten in Parkstad en Heuvelland opgericht als Gemeenschappelijke Regeling, en voert namens hen de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) uit. Dat betekent concreet dat in deze regio ruim 4.700 mensen via WOZL aan passend werk worden geholpen.


Geplaatst op: 24-07-2014


« Vorige pagina