Nieuws

Roda JC biedt podium voor talenten met een beperking

Tweede editie TVMuzycap vindt plaats in Parkstad Limburg Stadion

Op 23 mei a.s. kunnen mensen met talent én een beperking laten zien wat ze allemaal in huis hebben op een middag die wordt georganiseerd in de businessclub van het Parkstad Limburg Stadion door Stichting Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij en de werkgroep TVMuzycap.

Taxibedrijf van Meurs is mede-initiatiefnemer en sponsor van dit evenement. Frank van Meurs, directeur Taxibedrijf van Meurs: "Met TVMuzycap ondersteunen we 'onze' eigen kwetsbare cliënten door hun gratis vervoer aan te bieden".

De talenten die meedoen hebben kwaliteiten op het gebied van toneel, zang en muziek, literatuur en beeldende kunst. Maar ook op het gebied van gastvrijheid, horeca, organisatie en het maken van filmproducties. De middag kent podiumpresentaties, een talentenroute, een expositie met beeldende kunstwerken, informatieve stands en wordt gepresenteerd door cabaratier en zanger Jack Vinders uit Kerkrade. De middag begint om 13.00 uur en eindigt om 16.00 uur en is vrij toegankelijk voor publiek. In een programmaboekje zullen de artiesten, de optredens en de route vermeld worden.

TVMuzycap, festival van talenten met een beperking, vindt het tweede jaar op rij plaats. De succesvolle tryout was 21 juni 2013 tijdens het jubileumprogramma van Fanfare St.Cecilia in Bocholtz. Zo‘n 100 artiesten met een beperking zongen de sterren van de hemel en de muzikale talenten kwamen tot volle bloei. De vele lovende reacties van deelnemers, begeleiders en bezoekers gaven de organisatie de zet om een tweede editie TVMuzycap te organiseren. Ook omdat mensen met een beperking oorgaans weinig kans hebben hun talenten te presenteren.

Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij bouwt een brug tussen mensen, bedrijven en overheden. Vanuit drie pijlers “Jeugd, Gezondheid en Respect" organiseert de Stichting programma‘s voor bijvoorbeeld ouderen, kwetsbare jongeren, buurten. Met TVMuzycap heeft Roda JC dit jaar een activiteit voor talenten met een beperking. Voorafgaand aan TVMuzycap vindt voor sponsoren en genodigden een netwerklunch plaats.Geplaatst op: 08-04-2014


« Vorige pagina